Proiecte iniţiate de locuitorii Municipiului Gherla

Widget: header-top-right

PROGRAM DE EDUCAȚIE DIGITALĂ A VÂRSTNICILOR

Aprobat

In cazul in care proiectul va fi declarat castigator in urma votului, se va implementa in limita bugetului disponibil.

Categorie
Digitalizare
Inițiator proiect
Lehel Zoltan Petrovici
Durata estimată de implementare
5 luni
Buget estimat
50.000 RON
Voturi din prima etapa
31

Distribuie proiectul

Facebook

Descriere proiect

Acest proiect a obtinut 31 voturi in prima etapa de votare.

Proiectul propune în prima fază extinderea infrastructurii IT existente a Bibliotecii Municipale Gherla cu achiziția următoarelor echipamente:

-Router WiFi
-Videoproiector
-Tablete
-Laptopuri
-Imprimante multifuncționale

În cadrul acestui proiect propun organizarea unor cursuri în forma de workshop-uri la care să participe seniorii doritori în grupuri de 10-15 persoane. Participanții vor primi sprijin din partea trainerilor și din partea voluntarilor care se vor alătura acestui proiect.
Potențiali voluntari sunt elevi gherleni, cadrele didactice, lucrători în domeniul IT și toți cei care sunt deschiși să împărtășească din bagajul lor de cunoștințe. Seniorii cursanți vor obține cunoștințe în operarea calculatorului și utilizarea internetului pentru a putea efectua plata facturilor, plata impozitelor și taxelor prin intermediul platformelor, de a putea face cereri către Primărie. De asemenea vor fi instruiți în utilizarea mijloacelor moderne de comunicare și utilizarea rețelelor sociale.

Categoria seniorilor este o categorie vulnerabilă pe acest segment, din acest motiv propun alocarea resurselor necesare pentru a le ușura viața, pentru a-i aduce mai aproape de rudele lor și pentru a-i conecta mai ușor la viața comunității.

Beneficiarii proiectului

Seniorii cu vârsta de peste 50 ani, de pe raza municipiului Gherla.

Localizarea proiectului

Implicarea inițiatorului în proiect

Ofer consultanță gratuită pentru alegerea infrastructurii IT necesare. Mă pot implica activ la promovarea acestui program și la identificarea voluntarilor.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile