Proiecte iniţiate de locuitorii Municipiului Gherla

Widget: header-top-right

Ascensor la Policlinica Gherla

Respins

Propunerea de proiect nu este eligibilă, întrucât Spitalul Municipal Gherla, cu finanțare de la Consiliul Județean Cluj au demarat procedurile in vederea achiziției unei platforme pentru persoane cu dizabilități în cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Gherla. Potrivit regulamentului pentru bugetarea participativă la nivelul municipiului Gherla, anexa la HCL nr. 21/25.02.021, proiectul propus nu îndeplinește criteriile de eligibilitate deoarece municipalitatea are în desfășurare un proiect similar care vizeaza acelasi obiectiv.

Categorie
Infrastructură educațională și de sănătate
Inițiator proiect
Carol Szasz
Durata estimată de implementare
4 luni
Buget estimat
100.000 RON

Distribuie proiectul

Facebook

Descriere proiect

Proiectul propune realizarea unui ascensor în incinta Policlinicii din municipiul Gherla (Ambulatoriu Integrat) - de pe Str. 1 decembrie 1918, nr. 44.
Clădirea P+1 a fost reabilitată recent (2021), dar ea nu beneficiază de facilități pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii la etajul clădirii, unde se află o serie de cabinete medicale – inclusiv cel de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.
Primăria are ca obiectiv modernizarea și extinderea clădirii Ambulatoriu, dar orizontul de implementare a proiectului este estimat la minim 3 ani. Realizarea liftului ar permite accesul la etaj într-o perioada mult mai scurtă – implementarea soluției fiind posibilă în cca. 4 luni (2 luni pregătirea documentațiilor + 2 luni perioada de livrare și montaj).
Ascensorul propus este de tip platforma hidraulică pentru persoane, cu o capacitate de transport de maxim 450kg. El are prevăzute două stații (parter și etaj) și două accese în linie. Cabina are dimensiunile interioare de 1100x1400x2000m, ceea ce asigură dimensiunile necesare unei persoane în cărucior + însoțitor. Pentru montarea ascensorului este necesara asigurarea unui gol în placa dintre parter și etaj– cu dimensiunile minime de 1200x 2200 mm. Fiind un ascensor hidraulic, nu este necesară o casă a liftului sub nivelul parterului sau peste nivelul etajului existent.

Beneficiarii proiectului

Cetățenii care accesează serviciile Policlinicii Gherla - cu precădere persoanele cu dizabilități locomotorii

Localizarea proiectului

Implicarea inițiatorului în proiect

Identificarea amplasamentului în vederea stabilirii lucrărilor necesare pregătirii spațiului necesar montajului. Solicitare de oferte.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile